Reguleringsplan

 

REGULERINGSBESTEMMELSER TIL

REGULERINGSPLAN FOR RØRVANNET ØST

RAKKESTAD KOMMUNE       15.03.05                    

 

1. AVGRENSNINGER AV OMRÅDET

Avgrensning av området er vist på plankartet med plangrense.

 

2. REGULERINGSFORMÅL.

Innfor området er arealene regulert til følgende formål:

 

  3. BYGGEOMRÅDET

3.1 Utnytting, størrelsen på bygninger

Maks. tillatt utnyttelse for fritidsbolig inkl. anneks/uthus  er 20 % ( BYA), men skal ikke overstige 80 m2 for fritidsbolig og 15 m2 for anneks/uthus.

3.2 Plassering av bygninger

Den på plankartet viste plassering av bygninger er veiledende og skal endelig fastsettes ved utarbeidelse av byggemelding. Størrelse og form på bygningene må tilpasses eksisterende terreng slik at unødig og store terrenginngrep unngås.

Hovedbygning på ny tomter skal ligge slik at følgende koordinatpunkter ligger innenfor bygningens yttervegger.

Tomt 1:            x  150233,   y  47690

Tomt 2:            x  150190,   y  47704

Tomt 3:            x  150151,   y  47700

Tomt 4:            x  150114,   y  47736

Tomt 5:            x  150049,   y  47732

Tomt 6:            x  149980,   y  47762

Tomt 7:            x  149855,   y  47757

Tomt 8:            x  149770,   y  47806

Tomt 9:            x  149726,   y  47869

Tomt 10:          x  149644,   y  47922

Tomt 11:          x  149579,   y  47921

Tomt 12:          x  149525,   y  47948

Koordinatpunktene skal markeres med peler i terrenget.

 

3.3 Høyde på bygninger

Hytter skal oppføres i én etasje. Loftsareal kan innredes.  Maks. gesimshøyde og mønehøyde er henholdsvis 3,5 m og 6,0 m. målt fra gjennomsnittlig planert terreng.

 

3.4 Utformning, farge og materialbruk

Bebyggelsen skal tilpasses tradisjonell byggeskikk når det gjelder hovedform, materialbruk og farger. Takvinkel skal ligge mellom 22 og 32 grader.

Fasadene skal være av tremateriale. I deler av fasaden kan det og brukes naturstein. Det skal benyttes mørk tjære- eller jordfarger. Hvite og lyse farge, deriblant lyse, oransjegule tjærefarger kan ikke godkjennes. Det skal opplyses om farge ved byggemelding.

Tak skal utføres som skråtak, med materialer som gir en matt og diskret fargevirkning. Blanke metallplater kan ikke brukes som taktekking i området. Der hvor det er behov for forstøtningsmurer, skal dette utføres av naturstein. (tørrmur).

 

3.5 Utstyr

Flaggstenger er ikke tillatt i området. Tomtene skal ikke gjerdes inn. Men et mindre areal,  - opp til 20 m2 inntil hytta,  kan gjerdes inn når vern mot beitefe eller andre forhold tilsier det. Gjerdet må være utført med materialer som er tilpasset hyttas arkitektur.

 

3.6 Behandling av ubebygde arealer

Eksisterende vegetasjon skal i størst mulig grad bevares. Det tillates ikke planering i større utstrekning enn det som er nødvendig for hensiktsmessig plassering av hytta. I bygge-områdene skal skog- og terrengbehandling ha som hovedhensikt å bevare landskapets utmarkskarakter.  Der hvor det må gjøres terrenginngrep i form av skjæring eller fyllinger, skal disse dekkes til med skogsjord fra stedet og eventuelt tilplantes med stedlige vekster.

 

3.7 Plass til parkering

Det skal opparbeides plass til 2 biler  pr. tomt.

 

4. FELLES VEI ,  ADKOMST

Eksisterende skogsbilvei skal fortsatt brukes av de nordenforliggende skogeiendommer som i dag har bruksrett til veien.

Alle nye innregulerte adkomstveier opparbeides 3m. bredde (veikant), med reguleringsbredde 6 m. (plass til grøfter). Det kan etableres nødvendige møteplasser der hvor det er naturlig ut i fra terrengforhold og vegetasjon. 

Vei 1, eksisterende adkomstvei til hytte på eiendom 127/12 skal også kunne brukes av hyttene på tomt 9, 10,11 og 12. Eksisterende avkjøring utbedres og heves i avkjøringspunktet slik at det tilfredstiller vegvesenets krav til avkjøringer.  Utbedring må være utført før nye hytter på disse tomtene tas i bruk.

Vei 2 og 3 er adkomstvei til hytter på tomtene fra 1 til og med 8.

 

5. FRILUFTSOMRÅDE

I området regulert til friluftsområde er det ikke anledning til å etablere anlegg/installasjoner eller gjøre bearbeidelser og beplantninger i terrenget som privatiserer området og som kan være til hinder eller sjenanse for allmen ferdsel.

Stien langs strandlinjen skal opparbeides før hyttene tas i bruk.

Innenfor friluftsområdet og tilliggende skogbruksområde kan det foretas tynning av trær og drives skjøtsel slik at ikke arealet gror igjen.

 

6. FRISIKTSONE

Frisiktsonen skal holdes fri for sikthindrende vegetasjon og gjenstander som rager mer enn 0,5 m opp over \tilstøtende vegers nivå.

 

7. FRIOMRÅDE I VANN

Innenfor området kan det ikke etableres brygger eller lignende som bidrar til å privatisere innenforliggende område.

 

8. FELLES BRYGGE

Dersom det viser seg behov for felles brygge kan denne plasseres innenfor dette området.

Det skal etableres en usjenert plass for oppbevaring av båtene vinterstid.

 

9. VANN, AVLØP, STRØMTILFØRSEL

Avløpsløsningen for hyttene skal være etter prinsippet ”middels sanitærteknisk standard” (gråvanns-løsning kombinert med bio-do)  med naturbasert rensing, enten for grupper av hytter eller enkeltvis. 

Vannforsyning til hyttene skaffes fra fjellbrønn(er) fortrinnsvis gruppevis. Plasseringen av fjellbrønnene må  sees sammenheng med plassering av hytter, utbyggingstakt og det øvrige avløpstekniske anlegget.

Det må søkes særskilt om utslippstillatelse for hyttene. Vannkvaliteten i Rørvannet må måles før og etter at hyttene er tatt i bruk.  

Kabler for strøm, telefon og evnt. tv/data skal graves ned i grøfter, fortrinnsvis i traseer hvor det må foretas anleggearbeid.

 

10. KULTURMINNER

Dersom det under anleggsarbeidet skulle framkomme automatisk fredete kulturminner, må arbeidet straks stanses og kulturavdelingen i fylkeskommunen varsles, jmf. Kulturminne-lovens § 8.2.

 

11. UNNTAK

Når særlige grunne taler for det kan tekniske hovedutvalg gjøre unntak far disse bestemmelser innfor rammene av plan- og bygningsloven og bygningsvedtektene i Rakkestad Kommune.

 

Reguleringsplanen er utarbeidet av Asplan Viak, Kongsberg i samarbeid med Rakkestad Kommune og grunneierne.

Rakkestad kommune har i ettertid godkjent to avløpsløsninger. Se også Vann og avløp